Rehabilitació Porxos de Cal Fanxico per a Auditori, Biblioteca i altres serveis municipals.

Bolvir. 2019

 

Ubicat al centre del casc antic de Bolvir hi ha la finca de Cal Fanxico. Aquest projecte es centra en la recuperació de l’arquitectura dels seus porxos, abans destinats a bestiar i conreu de les terres del voltant.

La rehabilitació i transformació de l’edifici alhora n’és una ampliació. Sota els antics porxos s’hi ha ubicat la gran Sala Polivalent / Auditori amb tots els seus serveis. Aquesta sala es desenvolupa en un doble espai que recull la il·luminació natural que li entra des dels finestrals que donen a l’era ceretana de la finca.

Les plantes baixa i primera de l’edifici han mantingut la seva volumetria i acabats rurals, preservant l’essència dels seus espais. Les noves dependència com un espai gastronòmic que s’obre a la plaça, la nova biblioteca amb vistes als cims del Cadí, o les diferents sales, s’han equipat i acondicionat amb totes les tecnologies actuals.

El projecte s’ha adaptat en tot moment a l’estructura preexistent, recuperant-ne els materials i reinterpretant-los per a l’actualitat. Totes les plantes s’han connectat amb el nou volum d’ascensor i connexions verticals de l’Ajuntament, ubicat a la finca senyorial de Cal Fanxico. Així com totes les instal·lacions de l’edifici s’han connectat a la sala de màquines i generació d’energia per biomassa.

2Puig.architects

 

|